Fruktsallad
Rätt/råvara: | Efterrätt |
Livsmedelsgrupp: | Frukt färsk fryst |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 9,6 | % | |
Protein | 5,3 | % | |
Kolhydrater | 85,1 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 91 | kcal |
Energi kJ | 379 | kJ | |
Fett | 1,8 | g | |
Kolhydrat | 16 | g | |
Protein | 1 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,3 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,3 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
Mättade fettsyror | 0,2 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 2,7 | g |
Fibrer | 2,6 | g | |
Monosackarider | 9,6 | g | |
Sackaros | 2,7 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 27 | mg |
Järn | 0,42 | mg | |
Kalcium | 22 | mg | |
Kalium | 216 | mg | |
Magnesium | 17 | mg | |
Natrium | 1 | mg | |
Selen | 0,4 | µg | |
Zink | 0,15 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,94 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 15 | mg | |
Folat (Folsyra) | 15 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 34 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,3 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,5 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 3 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,05 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,16 | mg | |
Vitamin E | 0,94 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,6 | g |
Avfall | 16 | % | |
Vatten | 78 | g |