Friterade räkor restaurang
Tillverkare: | Restaurang/storkök |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Fisk o skaldjursprodukter o rätter |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 47,9 | % |
| Protein | 11,4 | % |
| Kolhydrater | 40,7 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 387 | kcal |
| Energi kJ | 1621 | kJ |
| Fett | 29,1 | g |
| Kolhydrat | 24,7 | g |
| Protein | 6,9 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 10,9 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,6 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 10,6 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 12 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,7 | g |
| Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 12,9 | g |
| Kolesterol | 48,7 | mg |
| Mättade fettsyror | 3,9 | g |
| Transfettsyror | 0,2 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,5 | g |
| Fibrer | 1,1 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 233 | mg |
| Jod | 6 | µg |
| Järn | 0,37 | mg |
| Kalcium | 29 | mg |
| Kalium | 58 | mg |
| Magnesium | 17 | mg |
| Natrium | 384 | mg |
| Selen | 11,3 | µg |
| Zink | 0,51 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 12,5 | mg |
| Folat (Folsyra) | 14 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 5 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,4 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,7 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 6 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,01 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,03 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,21 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,03 | mg |
| Vitamin D | 0,1 | µg |
| Vitamin E | 12,5 | mg |
| Vitamin K | 25 | µg |
Övrigt | Aska | 1,2 | g |
| Vatten | 37 | g |
Källa, referenser och övriga länkar