Friterade räkor
Maträttstyp: | Friterade maträtter |
Tillverkare: | Restaurang/storkök |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Fisk o skaldjursprodukter o rätter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 27,8 | % | |
Protein | 19,9 | % | |
Kolhydrater | 52,3 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 287 | kcal |
Energi kJ | 1202 | kJ | |
Fett | 14,8 | g | |
Kolhydrat | 27,8 | g | |
Protein | 10,6 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 6,1 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 3,7 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,7 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 5,4 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 2,8 | g | |
Fleromättade fettsyror | 2,8 | g | |
Kolesterol | 164 | mg | |
Mättade fettsyror | 5,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 1 | g |
Fibrer | 0,2 | g | |
Sackaros | 0,7 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 191 | mg |
Järn | 1 | mg | |
Kalcium | 52 | mg | |
Kalium | 90 | mg | |
Magnesium | 23 | mg | |
Natrium | 650 | mg | |
Selen | 20 | µg | |
Zink | 1,5 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,12 | mg |
Folat (Folsyra) | 4 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 2,7 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4,6 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 11 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 11 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,8 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,08 | mg | |
Vitamin D | 0,38 | µg | |
Vitamin E | 1,12 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,3 | g |
Vatten | 44,3 | g |