Friterad kyckling
Maträttstyp: | Friterade maträtter |
Tillverkare: | Restaurang/storkök |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Fågel produkter o rätter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 43,6 | % | |
Protein | 44,8 | % | |
Kolhydrater | 11,6 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 310 | kcal |
Energi kJ | 1297 | kJ | |
Fett | 21,9 | g | |
Kolhydrat | 5,8 | g | |
Protein | 22,5 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 9 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 3,9 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,7 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,7 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 8,1 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 4,6 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 5,2 | g | |
Kolesterol | 75 | mg | |
Mättade fettsyror | 5,8 | g | |
Kolhydrater | Fibrer | 0,7 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 172 | mg |
Järn | 1,2 | mg | |
Kalcium | 15 | mg | |
Kalium | 250 | mg | |
Magnesium | 25 | mg | |
Natrium | 538 | mg | |
Selen | 5 | µg | |
Zink | 1,3 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,15 | mg |
Folat (Folsyra) | 5 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 6,6 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 10,7 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 50 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 50 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,18 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,2 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,31 | mg | |
Vitamin D | 1,5 | µg | |
Vitamin E | 0,15 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,1 | g |
Vatten | 47 | g |