Friterad fisk
Maträttstyp: | Friterade maträtter |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Fisk o skaldjursprodukter o rätter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 17,7 | % | |
Protein | 49,5 | % | |
Kolhydrater | 32,8 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 151 | kcal |
Energi kJ | 631 | kJ | |
Fett | 5,4 | g | |
Kolhydrat | 10 | g | |
Protein | 15,1 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,2 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,2 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 2,5 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 3 | g | |
Kolesterol | 38 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,8 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,2 | g |
Fibrer | 0,4 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 151 | mg |
Jod | 24 | µg | |
Järn | 0,37 | mg | |
Kalcium | 27 | mg | |
Kalium | 272 | mg | |
Magnesium | 21 | mg | |
Natrium | 182 | mg | |
Selen | 18,1 | µg | |
Zink | 0,39 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,82 | mg |
Folat (Folsyra) | 8 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 2,9 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,7 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 45 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 45 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,07 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,14 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,56 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,17 | mg | |
Vitamin D | 1,13 | µg | |
Vitamin E | 0,82 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,2 | g |
Avfall | 35 | % | |
Vatten | 67,9 | g |