Friterad bläckfisk
Maträttstyp: | Friterade maträtter |
Tillverkare: | Restaurang/storkök |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Fisk o skaldjursprodukter o rätter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 34,0 | % | |
Protein | 36,3 | % | |
Kolhydrater | 29,7 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 292 | kcal |
Energi kJ | 1220 | kJ | |
Fett | 17,4 | g | |
Kolhydrat | 15,2 | g | |
Protein | 18,6 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 8 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,5 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 8 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 3,5 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 1,3 | g | |
Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,3 | g | |
Fleromättade fettsyror | 5,5 | g | |
Kolesterol | 160 | mg | |
Mättade fettsyror | 3,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 1 | g |
Fibrer | 0,2 | g | |
Sackaros | 0,7 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 89 | mg |
Järn | 0,6 | mg | |
Kalcium | 29 | mg | |
Kalium | 150 | mg | |
Magnesium | 43 | mg | |
Natrium | 570 | mg | |
Selen | 20 | µg | |
Zink | 1,7 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,9 | mg |
Folat (Folsyra) | 10 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,8 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4,2 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 38 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 38 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,9 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,15 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 3,8 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,04 | mg | |
Vitamin D | 0,81 | µg | |
Vitamin E | 0,9 | mg | |
Övrigt | Aska | 2 | g |
Vatten | 46,6 | g |