Friterad banan
Rätt/råvara: | Efterrätt |
Livsmedelsgrupp: | Efterrätter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 12,1 | % | |
Protein | 7,3 | % | |
Kolhydrater | 80,6 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 207 | kcal |
Energi kJ | 866 | kJ | |
Fett | 5,3 | g | |
Kolhydrat | 35,3 | g | |
Protein | 3,2 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,2 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,1 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 2,5 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,4 | g | |
Fleromättade fettsyror | 2,9 | g | |
Mättade fettsyror | 0,9 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 5,2 | g |
Fibrer | 1,9 | g | |
Monosackarider | 5,5 | g | |
Sackaros | 5 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 289 | mg |
Jod | 1 | µg | |
Järn | 0,59 | mg | |
Kalcium | 340 | mg | |
Kalium | 333 | mg | |
Magnesium | 31 | mg | |
Natrium | 347 | mg | |
Selen | 1 | µg | |
Zink | 0,42 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,02 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 4 | mg | |
Folat (Folsyra) | 15 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 37 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,3 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,8 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 41 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 44 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,11 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,02 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,32 | mg | |
Vitamin D | 0,34 | µg | |
Vitamin E | 1,02 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,2 | g |
Avfall | 28 | % | |
Vatten | 52,1 | g |