Fransyska nöt
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Nöt kalv färskt fryst tillagat |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 14,4 | % | |
Protein | 85,6 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 116 | kcal |
Energi kJ | 483 | kJ | |
Fett | 3,5 | g | |
Protein | 20,8 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,4 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,8 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,3 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
Kolesterol | 53 | mg | |
Mättade fettsyror | 1,5 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 185 | mg |
Järn | 2,4 | mg | |
Kalcium | 6 | mg | |
Kalium | 333 | mg | |
Magnesium | 21 | mg | |
Natrium | 64 | mg | |
Selen | 8 | µg | |
Zink | 4,8 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,1 | mg |
Folat (Folsyra) | 13 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 8 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 3,5 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 7,3 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 4 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 5 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,27 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,2 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,44 | mg | |
Vitamin D | 0,5 | µg | |
Vitamin E | 0,1 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,1 | g |
Avfall | 14 | % | |
Vatten | 74,6 | g |