Fransk äppelkaka
Rätt/råvara: | Efterrätt |
Livsmedelsgrupp: | Mjuk kaka |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 8,9 | % | |
Protein | 3,4 | % | |
Kolhydrater | 87,7 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 84 | kcal |
Energi kJ | 353 | kJ | |
Fett | 1,6 | g | |
Kolhydrat | 15,7 | g | |
Protein | 0,6 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,7 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,7 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
Kolesterol | 6,7 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,5 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 5,1 | g |
Fibrer | 2,1 | g | |
Monosackarider | 8,7 | g | |
Sackaros | 5,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 19 | mg |
Jod | 1 | µg | |
Järn | 0,22 | mg | |
Kalcium | 6 | mg | |
Kalium | 136 | mg | |
Magnesium | 8 | mg | |
Natrium | 11 | mg | |
Selen | 0,4 | µg | |
Zink | 0,02 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,54 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 7 | mg | |
Folat (Folsyra) | 3 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 14 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,2 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,3 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 14 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 15 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,02 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,01 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,02 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,02 | mg | |
Vitamin D | 0,16 | µg | |
Vitamin E | 0,54 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,3 | g |
Avfall | 10 | % | |
Vatten | 79,7 | g |