Fläskött gris kokt
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Gris färsk fryst tillagad |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 27,5 | % | |
Protein | 72,5 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 225 | kcal |
Energi kJ | 940 | kJ | |
Fett | 11,5 | g | |
Protein | 30,3 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 4,7 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,9 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,7 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,2 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1,3 | g | |
Kolesterol | 95,1 | mg | |
Mättade fettsyror | 5 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 263 | mg |
Jod | 84 | µg | |
Järn | 2,47 | mg | |
Kalcium | 14 | mg | |
Kalium | 612 | mg | |
Magnesium | 45 | mg | |
Natrium | 721 | mg | |
Selen | 18 | µg | |
Zink | 4,59 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,66 | mg |
Folat (Folsyra) | 7 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 10 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 15,6 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 15 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 15 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,45 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 1,06 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,67 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,43 | mg | |
Vitamin D | 0,93 | µg | |
Vitamin E | 0,66 | mg | |
Övrigt | Aska | 3,4 | g |
Vatten | 54,8 | g |