Fläskpannkaka
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Ägg produkter o rätter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 33,2 | % | |
Protein | 23,4 | % | |
Kolhydrater | 43,4 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 232 | kcal |
Energi kJ | 971 | kJ | |
Fett | 13,6 | g | |
Kolhydrat | 17,8 | g | |
Protein | 9,6 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 5,2 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 3,4 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,8 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,6 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,1 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1,4 | g | |
Kolesterol | 95,9 | mg | |
Mättade fettsyror | 5,9 | g | |
Transfettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 3,5 | g |
Fibrer | 0,5 | g | |
Monosackarider | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 174 | mg |
Jod | 33 | µg | |
Järn | 0,72 | mg | |
Kalcium | 91 | mg | |
Kalium | 206 | mg | |
Magnesium | 20 | mg | |
Natrium | 535 | mg | |
Selen | 7,6 | µg | |
Zink | 1,5 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,54 | mg |
Folat (Folsyra) | 12 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 17 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,5 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,4 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 53 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 54 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,19 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,19 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,55 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,15 | mg | |
Vitamin D | 0,38 | µg | |
Vitamin E | 0,54 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,1 | g |
Avfall | 2 | % | |
Vatten | 56,5 | g |