Fläskkarré gris stekt i skivor
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Gris färsk fryst tillagad |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 38,6 | % |
| Protein | 61,4 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 275 | kcal |
| Energi kJ | 1152 | kJ |
| Fett | 18 | g |
| Protein | 28,6 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 7,4 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 4,6 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,6 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 2,7 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 6,5 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,5 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 2 | g |
| Kolesterol | 93,2 | mg |
| Mättade fettsyror | 7,8 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 293 | mg |
| Jod | 20 | µg |
| Järn | 2,38 | mg |
| Kalcium | 18 | mg |
| Kalium | 522 | mg |
| Magnesium | 44 | mg |
| Natrium | 251 | mg |
| Selen | 16,1 | µg |
| Zink | 4,66 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,64 | mg |
| Folat (Folsyra) | 8 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 9 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 14,2 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 14 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 14 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,46 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 1,02 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,87 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,69 | mg |
| Vitamin D | 0,92 | µg |
| Vitamin E | 0,64 | mg |
Övrigt | Aska | 2 | g |
| Avfall | 56 | % |
| Vatten | 51,4 | g |
Källa, referenser och övriga länkar