Fläderbär
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Bär färska frysta |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 4,0 | % | |
Protein | 5,6 | % | |
Kolhydrater | 90,5 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 67 | kcal |
Energi kJ | 279 | kJ | |
Fett | 0,5 | g | |
Kolhydrat | 11,4 | g | |
Protein | 0,7 | g | |
Fett | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,2 | g |
Fibrer | 6,8 | g | |
Monosackarider | 6,3 | g | |
Sackaros | 0,2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 39 | mg |
Järn | 1,6 | mg | |
Kalcium | 38 | mg | |
Kalium | 280 | mg | |
Magnesium | 17 | mg | |
Natrium | 5 | mg | |
Zink | 0,3 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 36 | mg | |
Folat (Folsyra) | 17 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 360 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,5 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,6 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 30 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,06 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,23 | mg | |
Vitamin E | 1 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,6 | g |
Avfall | 6 | % | |
Vatten | 80 | g |