Flundra
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst kokt |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 10,7 | % | |
Protein | 89,3 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 94 | kcal |
Energi kJ | 393 | kJ | |
Fett | 2,2 | g | |
Protein | 18,3 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,5 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,3 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,6 | g | |
Kolesterol | 58 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,4 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 172 | mg |
Jod | 20 | µg | |
Järn | 0,3 | mg | |
Kalcium | 41 | mg | |
Kalium | 340 | mg | |
Magnesium | 32 | mg | |
Natrium | 65 | mg | |
Selen | 24 | µg | |
Zink | 0,5 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1 | mg |
Folat (Folsyra) | 11 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 4 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 7,4 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 14 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 14 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,21 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,22 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,2 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,17 | mg | |
Vitamin D | 0,8 | µg | |
Vitamin E | 1 | mg | |
Övrigt | Aska | 1 | g |
Avfall | 31 | % | |
Vatten | 78,5 | g |