Fiskthaigryta, lax
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Fisk o skaldjursprodukter o rätter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 52,7 | % | |
Protein | 35,2 | % | |
Kolhydrater | 12,1 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 188 | kcal |
Energi kJ | 785 | kJ | |
Fett | 14,8 | g | |
Kolhydrat | 3,4 | g | |
Protein | 9,9 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 3 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 4 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 1,6 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,6 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,4 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,2 | g | |
Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,6 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 1,3 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1,8 | g | |
Kolesterol | 33,1 | mg | |
Mättade fettsyror | 8,9 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 1,2 | g |
Fibrer | 1,4 | g | |
Monosackarider | 1,1 | g | |
Sackaros | 1,2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 141 | mg |
Jod | 36 | µg | |
Järn | 1,11 | mg | |
Kalcium | 23 | mg | |
Kalium | 330 | mg | |
Magnesium | 30 | mg | |
Natrium | 169 | mg | |
Selen | 12,6 | µg | |
Zink | 0,53 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,05 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 14 | mg | |
Folat (Folsyra) | 16 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 974 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 3,4 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,2 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 14 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 108 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,05 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,12 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 2,49 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,46 | mg | |
Vitamin D | 5,91 | µg | |
Vitamin E | 1,05 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,5 | g |
Avfall | 22 | % | |
Vatten | 69 | g |