Fisksoppa, mager fisk
Maträttstyp: | Soppa |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Soppa mat tillagad ej pulver |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 4,9 | % | |
Protein | 55,6 | % | |
Kolhydrater | 39,5 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 36 | kcal |
Energi kJ | 151 | kJ | |
Fett | 0,4 | g | |
Kolhydrat | 3,2 | g | |
Protein | 4,5 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolesterol | 10 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,5 | g |
Fibrer | 1 | g | |
Monosackarider | 0,6 | g | |
Sackaros | 0,5 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 58 | mg |
Jod | 11 | µg | |
Järn | 0,34 | mg | |
Kalcium | 13 | mg | |
Kalium | 133 | mg | |
Magnesium | 12 | mg | |
Natrium | 215 | mg | |
Selen | 5,5 | µg | |
Zink | 0,22 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,3 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg | |
Folat (Folsyra) | 15 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 56 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,8 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,6 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 1 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 5 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,03 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,21 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,08 | mg | |
Vitamin D | 0,21 | µg | |
Vitamin E | 0,3 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,2 | g |
Avfall | 9 | % | |
Vatten | 89,8 | g |