Fiskpanetter fiskpinnar stekta
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Fisk o skaldjursprodukter o rätter |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 33,7 | % |
| Protein | 31,5 | % |
| Kolhydrater | 34,9 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 236 | kcal |
| Energi kJ | 986 | kJ |
| Fett | 13,9 | g |
| Kolhydrat | 14,4 | g |
| Protein | 13 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 5,7 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 4,5 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,5 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 5,7 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,7 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,1 | g |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 2,1 | g |
| Kolesterol | 35,4 | mg |
| Mättade fettsyror | 5,7 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,6 | g |
| Fibrer | 0,5 | g |
| Monosackarider | 0,1 | g |
| Sackaros | 0,3 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 147 | mg |
| Järn | 0,71 | mg |
| Kalcium | 23 | mg |
| Kalium | 212 | mg |
| Magnesium | 18 | mg |
| Natrium | 339 | mg |
| Selen | 20,2 | µg |
| Zink | 0,4 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,42 | mg |
| Folat (Folsyra) | 11 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,1 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,5 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 51 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 51 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,05 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,86 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,17 | mg |
| Vitamin D | 1,36 | µg |
| Vitamin E | 1,42 | mg |
Övrigt | Aska | 1,5 | g |
| Vatten | 56,7 | g |
Källa, referenser och övriga länkar