Fiskgryta m purjolök morötter fänkål ärter
Maträttstyp: | Gryta, frikassere, sås m kött el grönsaker |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Fisk o skaldjursprodukter o rätter |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 21,0 | % |
| Protein | 65,5 | % |
| Kolhydrater | 13,5 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 104 | kcal |
| Energi kJ | 437 | kJ |
| Fett | 4,2 | g |
| Kolhydrat | 2,7 | g |
| Protein | 13,1 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,3 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,2 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,8 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 1,3 | g |
| Kolesterol | 35 | mg |
| Mättade fettsyror | 0,5 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 1 | g |
| Fibrer | 1,8 | g |
| Monosackarider | 0,9 | g |
| Sackaros | 1 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 147 | mg |
| Jod | 62 | µg |
| Järn | 0,69 | mg |
| Kalcium | 34 | mg |
| Kalium | 331 | mg |
| Magnesium | 23 | mg |
| Natrium | 395 | mg |
| Selen | 14,8 | µg |
| Zink | 0,46 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,34 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 5 | mg |
| Folat (Folsyra) | 21 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 757 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,8 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4,2 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 2 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 73 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,07 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,09 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,56 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,15 | mg |
| Vitamin D | 0,51 | µg |
| Vitamin E | 1,34 | mg |
Övrigt | Aska | 2 | g |
| Avfall | 25 | % |
| Vatten | 76,2 | g |
Källa, referenser och övriga länkar