Fiskfärs kokt
Maträttstyp: | Kokt, kött, fisk eller grönsak |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst kokt |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 31,3 | % | |
Protein | 56,1 | % | |
Kolhydrater | 12,6 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 211 | kcal |
Energi kJ | 884 | kJ | |
Fett | 11,9 | g | |
Kolhydrat | 4,8 | g | |
Protein | 21,3 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,2 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 3,2 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,9 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,1 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,6 | g | |
Kolesterol | 163,1 | mg | |
Mättade fettsyror | 6,7 | g | |
Transfettsyror | 0,3 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 2,7 | g |
Monosackarider | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 287 | mg |
Jod | 159 | µg | |
Järn | 0,67 | mg | |
Kalcium | 106 | mg | |
Kalium | 482 | mg | |
Magnesium | 36 | mg | |
Natrium | 1023 | mg | |
Selen | 27,3 | µg | |
Zink | 0,85 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,29 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 1 | mg | |
Folat (Folsyra) | 17 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 52 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 2,3 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 6,5 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 122 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 127 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,18 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,45 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,25 | mg | |
Vitamin D | 3,19 | µg | |
Vitamin E | 1,29 | mg | |
Vitamin K | 1 | µg | |
Övrigt | Aska | 4 | g |
Avfall | 39 | % | |
Vatten | 58 | g |