Falukorv m hårdost tomat lök äpple ugnsstekt
Rätt/råvara: | Huvudrätt |
Livsmedelsgrupp: | Korvrätter |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 47,9 | % |
| Protein | 27,8 | % |
| Kolhydrater | 24,3 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 169 | kcal |
| Energi kJ | 705 | kJ |
| Fett | 12,6 | g |
| Kolhydrat | 6,4 | g |
| Protein | 7,3 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 5,3 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,4 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 3 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,4 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,5 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4,7 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,9 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C4-C10 | 0,3 | g |
| Fleromättade fettsyror | 1,1 | g |
| Kolesterol | 35,5 | mg |
| Mättade fettsyror | 5,5 | g |
| Transfettsyror | 0,1 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 1 | g |
| Fibrer | 0,9 | g |
| Monosackarider | 2,9 | g |
| Sackaros | 1 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 98 | mg |
| Jod | 3 | µg |
| Järn | 0,68 | mg |
| Kalcium | 83 | mg |
| Kalium | 152 | mg |
| Magnesium | 13 | mg |
| Natrium | 378 | mg |
| Selen | 1,9 | µg |
| Zink | 1,2 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,4 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg |
| Folat (Folsyra) | 9 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 107 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,5 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 27 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 36 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,07 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,5 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,09 | mg |
| Vitamin D | 0,1 | µg |
| Vitamin E | 0,4 | mg |
Övrigt | Aska | 1,6 | g |
| Avfall | 3 | % |
| Vatten | 71,3 | g |
Källa, referenser och övriga länkar