Falukorv i skivor kokt
Maträttstyp: | Stekt, kött, fisk, korv eller grönsak |
Rätt/råvara: | Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt |
Livsmedelsgrupp: | Korv nöt gris lamm häst |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 62,8 | % | |
Protein | 27,0 | % | |
Kolhydrater | 10,2 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 312 | kcal |
Energi kJ | 1304 | kJ | |
Fett | 27,7 | g | |
Kolhydrat | 4,5 | g | |
Protein | 11,9 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 13,1 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 6,3 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 1,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 3,3 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 11,6 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 2,2 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 2,9 | g | |
Kolesterol | 78,3 | mg | |
Mättade fettsyror | 10,3 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 101 | mg |
Jod | 3 | µg | |
Järn | 1,45 | mg | |
Kalcium | 12 | mg | |
Kalium | 140 | mg | |
Magnesium | 14 | mg | |
Natrium | 940 | mg | |
Selen | 2,4 | µg | |
Zink | 2,29 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,36 | mg |
Folat (Folsyra) | 3 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 10 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 2,4 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4,6 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 12 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 13 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,11 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,86 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,09 | mg | |
Vitamin D | 0,24 | µg | |
Vitamin E | 0,36 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,9 | g |
Vatten | 53 | g |