Dill
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker färska |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 6,7 | % | |
Protein | 31,1 | % | |
Kolhydrater | 62,2 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 58 | kcal |
Energi kJ | 241 | kJ | |
Fett | 0,8 | g | |
Kolhydrat | 7,4 | g | |
Protein | 3,7 | g | |
Fett | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,5 | g | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,3 | g |
Fibrer | 2,8 | g | |
Monosackarider | 0,5 | g | |
Sackaros | 0,3 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 85 | mg |
Järn | 3,2 | mg | |
Kalcium | 343 | mg | |
Kalium | 750 | mg | |
Magnesium | 44 | mg | |
Natrium | 26 | mg | |
Selen | 0,5 | µg | |
Zink | 1,8 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,7 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 70 | mg | |
Folat (Folsyra) | 36 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 4500 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 2,4 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 375 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,43 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,19 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,3 | mg | |
Vitamin E | 1,7 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,3 | g |
Avfall | 10 | % | |
Vatten | 83 | g |