Crêpefyllning, kall förrätt ospec.
Maträttstyp: | Annan rätt |
Rätt/råvara: | Tillbehör |
Livsmedelsgrupp: | Osträtter |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 32,1 | % |
| Protein | 61,6 | % |
| Kolhydrater | 6,3 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 133 | kcal |
| Energi kJ | 558 | kJ |
| Fett | 7,6 | g |
| Kolhydrat | 1,5 | g |
| Protein | 14,6 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,7 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,4 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,7 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,3 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,6 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,3 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,1 | g |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,3 | g |
| Fettsyror C4-C10 | 0,3 | g |
| Fleromättade fettsyror | 1 | g |
| Kolesterol | 116,8 | mg |
| Mättade fettsyror | 3,1 | g |
| Transfettsyror | 0,1 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 1 | g |
| Fibrer | 0,1 | g |
| Monosackarider | 0,2 | g |
| Sackaros | 0,3 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 165 | mg |
| Jod | 9 | µg |
| Järn | 0,77 | mg |
| Kalcium | 56 | mg |
| Kalium | 207 | mg |
| Magnesium | 15 | mg |
| Natrium | 747 | mg |
| Selen | 12,5 | µg |
| Zink | 0,86 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,94 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 5 | mg |
| Folat (Folsyra) | 21 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 267 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 2,2 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 5,3 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 70 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 92 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,22 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,14 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 1,91 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,24 | mg |
| Vitamin D | 2,58 | µg |
| Vitamin E | 0,94 | mg |
Övrigt | Aska | 2,6 | g |
| Avfall | 5 | % |
| Vatten | 73,5 | g |
Källa, referenser och övriga länkar