Chili con carne
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Köttprodukter kötträtter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 23,4 | % | |
Protein | 38,8 | % | |
Kolhydrater | 37,8 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 114 | kcal |
Energi kJ | 478 | kJ | |
Fett | 4,9 | g | |
Kolhydrat | 7,9 | g | |
Protein | 8,1 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,2 | g |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,9 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,6 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,8 | g | |
Kolesterol | 13,8 | mg | |
Mättade fettsyror | 1,7 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,6 | g |
Fibrer | 3 | g | |
Monosackarider | 1,7 | g | |
Sackaros | 0,6 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 110 | mg |
Jod | 26 | µg | |
Järn | 1,43 | mg | |
Kalcium | 33 | mg | |
Kalium | 385 | mg | |
Magnesium | 35 | mg | |
Natrium | 274 | mg | |
Selen | 2,3 | µg | |
Zink | 1,72 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,03 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 15 | mg | |
Folat (Folsyra) | 44 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 126 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,6 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,1 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 2 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 12 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,08 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,1 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,17 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,15 | mg | |
Vitamin D | 0,12 | µg | |
Vitamin E | 1,03 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,6 | g |
Avfall | 4 | % | |
Vatten | 74,4 | g |