Champinjonstuvning
Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaks- rotfrukts- baljväxträtter och produkter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 39,2 | % | |
Protein | 18,6 | % | |
Kolhydrater | 42,2 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 123 | kcal |
Energi kJ | 514 | kJ | |
Fett | 8 | g | |
Kolhydrat | 8,6 | g | |
Protein | 3,8 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 4,1 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,9 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 4 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,3 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1,9 | g | |
Kolesterol | 6,5 | mg | |
Mättade fettsyror | 1,9 | g | |
Transfettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 3,2 | g |
Fibrer | 0,7 | g | |
Monosackarider | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 112 | mg |
Jod | 41 | µg | |
Järn | 0,24 | mg | |
Kalcium | 77 | mg | |
Kalium | 275 | mg | |
Magnesium | 14 | mg | |
Natrium | 324 | mg | |
Selen | 2,6 | µg | |
Zink | 0,54 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,55 | mg |
Folat (Folsyra) | 10 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 13 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,7 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,5 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 16 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 17 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,16 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,24 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,06 | mg | |
Vitamin D | 0,01 | µg | |
Vitamin E | 1,55 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,6 | g |
Avfall | 2 | % | |
Vatten | 77,2 | g |