Champinjoner stekta
Maträttstyp: | Wok, stekt |
Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
Livsmedelsgrupp: | Svamp stekt |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 29,3 | % | |
Protein | 25,2 | % | |
Kolhydrater | 45,5 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 71 | kcal |
Energi kJ | 299 | kJ | |
Fett | 3,6 | g | |
Kolhydrat | 5,6 | g | |
Protein | 3,1 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,1 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,8 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1,2 | g | |
Mättade fettsyror | 0,4 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,7 | g |
Fibrer | 1,9 | g | |
Monosackarider | 1,6 | g | |
Sackaros | 0,7 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 134 | mg |
Jod | 53 | µg | |
Järn | 0,53 | mg | |
Kalcium | 16 | mg | |
Kalium | 491 | mg | |
Magnesium | 17 | mg | |
Natrium | 448 | mg | |
Selen | 3,2 | µg | |
Zink | 0,61 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,97 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 4 | mg | |
Folat (Folsyra) | 28 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 13 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 3,7 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4,2 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 1 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,28 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,15 | mg | |
Vitamin E | 0,97 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,3 | g |
Avfall | 7 | % | |
Vatten | 83,5 | g |