Champinjoncrêpe (crêpe 63 % fyllning 37 %) fryst värmd
Maträttstyp: | Pannkaka, våfflor, crepe |
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Ägg o äggrätter |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 21,8 | % |
| Protein | 17,3 | % |
| Kolhydrater | 60,9 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 163 | kcal |
| Energi kJ | 681 | kJ |
| Fett | 6,8 | g |
| Kolhydrat | 19 | g |
| Protein | 5,4 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 3,2 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 3,1 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,2 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,4 | g |
| Fleromättade fettsyror | 1,6 | g |
| Kolesterol | 83,6 | mg |
| Mättade fettsyror | 1,5 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 2,7 | g |
| Fibrer | 2 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 109 | mg |
| Järn | 0,61 | mg |
| Kalcium | 56 | mg |
| Kalium | 191 | mg |
| Magnesium | 16 | mg |
| Natrium | 375 | mg |
| Selen | 6,1 | µg |
| Zink | 0,74 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,38 | mg |
| Folat (Folsyra) | 20 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 5 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,4 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,8 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 33 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 34 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,17 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,15 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,07 | mg |
| Vitamin D | 0,26 | µg |
| Vitamin E | 1,38 | mg |
Övrigt | Aska | 1,4 | g |
| Vatten | 65,4 | g |
Källa, referenser och övriga länkar