Bulgur
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Bulgur couscous vete torr |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 1,6 | % | |
Protein | 15,0 | % | |
Kolhydrater | 83,4 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 353 | kcal |
Energi kJ | 1479 | kJ | |
Fett | 1,3 | g | |
Kolhydrat | 68,2 | g | |
Protein | 12,3 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,2 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,5 | g | |
Mättade fettsyror | 0,2 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,4 | g |
Fibrer | 7,7 | g | |
Sackaros | 0,4 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 300 | mg |
Järn | 2,46 | mg | |
Kalcium | 35 | mg | |
Kalium | 410 | mg | |
Magnesium | 164 | mg | |
Natrium | 17 | mg | |
Selen | 2,3 | µg | |
Zink | 1,93 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,06 | mg |
Folat (Folsyra) | 27 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 5,1 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 7,2 | mg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,12 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,23 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,34 | mg | |
Vitamin E | 0,06 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,5 | g |
Vatten | 9 | g |