Brysselkål
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker frysta kokta konserverade |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 3,6 | % | |
Protein | 40,5 | % | |
Kolhydrater | 56,0 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 44 | kcal |
Energi kJ | 182 | kJ | |
Fett | 0,3 | g | |
Kolhydrat | 4,7 | g | |
Protein | 3,4 | g | |
Fett | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,6 | g |
Fibrer | 4,2 | g | |
Monosackarider | 2 | g | |
Sackaros | 0,6 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 69 | mg |
Järn | 1,4 | mg | |
Kalcium | 42 | mg | |
Kalium | 390 | mg | |
Magnesium | 23 | mg | |
Natrium | 7 | mg | |
Selen | 1 | µg | |
Zink | 0,5 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,88 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 85 | mg | |
Folat (Folsyra) | 159 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 430 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,7 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,3 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 36 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,09 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,14 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,22 | mg | |
Vitamin E | 0,88 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,4 | g |
Avfall | 23 | % | |
Vatten | 86 | g |