Brunkål
Maträttstyp: | Grönsaksrätt |
Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker färska |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 1,9 | % | |
Protein | 20,4 | % | |
Kolhydrater | 77,8 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 50 | kcal |
Energi kJ | 208 | kJ | |
Fett | 0,2 | g | |
Kolhydrat | 8,4 | g | |
Protein | 2,2 | g | |
Fett | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
Fleromättade fettsyror | 0,1 | g | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 1,6 | g |
Fibrer | 2,6 | g | |
Monosackarider | 6 | g | |
Sackaros | 1,6 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 46 | mg |
Jod | 33 | µg | |
Järn | 0,65 | mg | |
Kalcium | 62 | mg | |
Kalium | 368 | mg | |
Magnesium | 19 | mg | |
Natrium | 579 | mg | |
Selen | 3,8 | µg | |
Zink | 0,27 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,06 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 12 | mg | |
Folat (Folsyra) | 41 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 105 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,8 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,1 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 9 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,06 | mg | |
Vitamin E | 0,06 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,5 | g |
Avfall | 26 | % | |
Vatten | 84,1 | g |