Bruna bönor kokta
Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaks- rotfrukts- baljväxträtter och produkter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 1,9 | % | |
Protein | 26,3 | % | |
Kolhydrater | 71,8 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 146 | kcal |
Energi kJ | 613 | kJ | |
Fett | 0,6 | g | |
Kolhydrat | 23,2 | g | |
Protein | 8,5 | g | |
Fett | Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 3,2 | g |
Fibrer | 6,4 | g | |
Monosackarider | 3,2 | g | |
Sackaros | 3,2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 163 | mg |
Jod | 41 | µg | |
Järn | 1,97 | mg | |
Kalcium | 54 | mg | |
Kalium | 405 | mg | |
Magnesium | 51 | mg | |
Natrium | 351 | mg | |
Selen | 0,9 | µg | |
Zink | 0,78 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,13 | mg |
Folat (Folsyra) | 107 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 7 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,9 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,3 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 1 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,05 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,15 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,07 | mg | |
Vitamin E | 0,13 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,4 | g |
Vatten | 58,9 | g |