Broccoligratäng mjölk kaffegrädde ost ägg hemlagad
Maträttstyp: | Gratäng |
Tillverkare: | Hemlagat |
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaks- rotfrukts- baljväxträtter och produkter |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 40,4 | % |
| Protein | 38,5 | % |
| Kolhydrater | 21,1 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 100 | kcal |
| Energi kJ | 417 | kJ |
| Fett | 6,5 | g |
| Kolhydrat | 3,4 | g |
| Protein | 6,2 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,1 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,4 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,7 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,6 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,9 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,4 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C4-C10 | 0,4 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,7 | g |
| Kolesterol | 85,7 | mg |
| Mättade fettsyror | 3,4 | g |
| Transfettsyror | 0,1 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 1,8 | g |
| Fibrer | 1,7 | g |
| Monosackarider | 0,6 | g |
| Sackaros | 0,1 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 115 | mg |
| Järn | 0,49 | mg |
| Kalcium | 95 | mg |
| Kalium | 123 | mg |
| Magnesium | 21 | mg |
| Natrium | 272 | mg |
| Selen | 4 | µg |
| Zink | 1,46 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,64 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 15 | mg |
| Folat (Folsyra) | 59 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 180 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,2 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,6 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 48 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 63 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,14 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,28 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,07 | mg |
| Vitamin D | 0,35 | µg |
| Vitamin E | 1,64 | mg |
Övrigt | Aska | 1,4 | g |
| Vatten | 80,8 | g |
Källa, referenser och övriga länkar