Broccoli
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker färska |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 4,3 | % | |
Protein | 50,7 | % | |
Kolhydrater | 44,9 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 35 | kcal |
Energi kJ | 147 | kJ | |
Fett | 0,3 | g | |
Kolhydrat | 3,1 | g | |
Protein | 3,5 | g | |
Fett | Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
Fleromättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,2 | g |
Fibrer | 3,1 | g | |
Monosackarider | 1,7 | g | |
Sackaros | 0,2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 81 | mg |
Jod | 1 | µg | |
Järn | 0,66 | mg | |
Kalcium | 62 | mg | |
Kalium | 332 | mg | |
Magnesium | 23 | mg | |
Natrium | 4 | mg | |
Selen | 0,5 | µg | |
Zink | 0,4 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,36 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 83 | mg | |
Folat (Folsyra) | 175 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 470 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,6 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,2 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 39 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,12 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,21 | mg | |
Vitamin E | 0,36 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,9 | g |
Avfall | 39 | % | |
Vatten | 89,1 | g |