Braxen
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Fisk färsk fryst kokt mager <5% fett |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 19,3 | % | |
Protein | 80,7 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 103 | kcal |
Energi kJ | 432 | kJ | |
Fett | 4 | g | |
Protein | 16,7 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,8 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,2 | g | |
Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 0,4 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1,3 | g | |
Kolesterol | 60 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,7 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 210 | mg |
Jod | 7 | µg | |
Järn | 0,4 | mg | |
Kalcium | 63 | mg | |
Kalium | 350 | mg | |
Magnesium | 26 | mg | |
Natrium | 43 | mg | |
Selen | 31 | µg | |
Zink | 0,5 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 1,3 | mg |
Folat (Folsyra) | 9 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 4 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 7,1 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 14 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 14 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,07 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 5 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,12 | mg | |
Vitamin D | 5,5 | µg | |
Vitamin E | 1,3 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,3 | g |
Avfall | 40 | % | |
Vatten | 78 | g |