Bondomelett
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Ägg o äggrätter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 19,4 | % | |
Protein | 42,7 | % | |
Kolhydrater | 37,9 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 107 | kcal |
Energi kJ | 446 | kJ | |
Fett | 4,1 | g | |
Kolhydrat | 8 | g | |
Protein | 9 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 2 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,7 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,8 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,5 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,7 | g | |
Kolesterol | 117 | mg | |
Mättade fettsyror | 1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,4 | g |
Fibrer | 0,6 | g | |
Monosackarider | 0,9 | g | |
Sackaros | 0,4 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 119 | mg |
Jod | 5 | µg | |
Järn | 0,97 | mg | |
Kalcium | 25 | mg | |
Kalium | 306 | mg | |
Magnesium | 18 | mg | |
Natrium | 469 | mg | |
Selen | 7,3 | µg | |
Zink | 1,02 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,86 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 3 | mg | |
Folat (Folsyra) | 17 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 39 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,3 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,2 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 51 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 54 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,14 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,1 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,47 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,18 | mg | |
Vitamin D | 0,49 | µg | |
Vitamin E | 0,86 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,8 | g |
Avfall | 8 | % | |
Vatten | 76,5 | g |