Bondbönor
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Baljväxter färska frysta kokta |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 4,4 | % | |
Protein | 40,9 | % | |
Kolhydrater | 54,7 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 67 | kcal |
Energi kJ | 279 | kJ | |
Fett | 0,6 | g | |
Kolhydrat | 7,5 | g | |
Protein | 5,6 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,1 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,3 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
Mättade fettsyror | 0,1 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,5 | g |
Fibrer | 4,2 | g | |
Monosackarider | 1,2 | g | |
Sackaros | 0,5 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 95 | mg |
Järn | 1,9 | mg | |
Kalcium | 22 | mg | |
Kalium | 250 | mg | |
Magnesium | 38 | mg | |
Natrium | 5 | mg | |
Selen | 1 | µg | |
Zink | 1,9 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,3 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 33 | mg | |
Folat (Folsyra) | 104 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 210 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,5 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,4 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 18 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,11 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,17 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,07 | mg | |
Vitamin E | 0,3 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,1 | g |
Avfall | 66 | % | |
Vatten | 81 | g |