Blomkål kokt utan salt
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara, förädlad och bearbetad (använd ej) |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker frysta kokta konserverade |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 3,7 | % | |
Protein | 27,8 | % | |
Kolhydrater | 68,5 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 27 | kcal |
Energi kJ | 114 | kJ | |
Fett | 0,2 | g | |
Kolhydrat | 3,7 | g | |
Protein | 1,5 | g | |
Fett | Fleromättade fettsyror | 0,1 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,2 | g |
Fibrer | 2,3 | g | |
Monosackarider | 1,7 | g | |
Sackaros | 0,2 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 42 | mg |
Jod | 1 | µg | |
Järn | 0,35 | mg | |
Kalcium | 17 | mg | |
Kalium | 291 | mg | |
Magnesium | 12 | mg | |
Natrium | 7 | mg | |
Selen | 0,5 | µg | |
Zink | 0,39 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,05 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 32 | mg | |
Folat (Folsyra) | 32 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 11 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,6 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,8 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 1 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,03 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,12 | mg | |
Vitamin E | 0,05 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,7 | g |
Avfall | 20 | % | |
Vatten | 91,6 | g |