Blodpudding blodkorv 19% fett
Maträttstyp: | Inte tillämpligt |
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Blodprodukter o rätter |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 37,5 | % |
| Protein | 20,9 | % |
| Kolhydrater | 41,5 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 301 | kcal |
| Energi kJ | 1259 | kJ |
| Fett | 19 | g |
| Kolhydrat | 21 | g |
| Protein | 10,6 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 7,4 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,6 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 5,3 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,5 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 3,4 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 6,6 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,1 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 1,3 | g |
| Kolesterol | 65 | mg |
| Mättade fettsyror | 9,4 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 8,2 | g |
| Fibrer | 2,3 | g |
| Monosackarider | 4,2 | g |
| Sackaros | 8,2 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 84 | mg |
| Järn | 17,7 | mg |
| Kalcium | 19 | mg |
| Kalium | 170 | mg |
| Magnesium | 16 | mg |
| Natrium | 350 | mg |
| Selen | 3 | µg |
| Zink | 0,9 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,24 | mg |
| Folat (Folsyra) | 5 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,8 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,7 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 12 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 12 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,06 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,4 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,08 | mg |
| Vitamin D | 0,9 | µg |
| Vitamin E | 0,24 | mg |
Övrigt | Aska | 2,1 | g |
| Vatten | 45 | g |
Källa, referenser och övriga länkar