Blodpalt
Maträttstyp: | Palt |
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Potatisprodukter o rätter |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 12,1 | % | |
Protein | 24,8 | % | |
Kolhydrater | 63,1 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 170 | kcal |
Energi kJ | 712 | kJ | |
Fett | 4,2 | g | |
Kolhydrat | 21,9 | g | |
Protein | 8,6 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 1,4 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,3 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 1,6 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1,9 | g | |
Kolesterol | 60 | mg | |
Mättade fettsyror | 0,5 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 9,3 | g |
Fibrer | 4,7 | g | |
Monosackarider | 4,8 | g | |
Sackaros | 9,3 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 123 | mg |
Järn | 13,3 | mg | |
Kalcium | 18 | mg | |
Kalium | 170 | mg | |
Magnesium | 16 | mg | |
Natrium | 350 | mg | |
Selen | 3 | µg | |
Zink | 0,9 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,24 | mg |
Folat (Folsyra) | 14 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,7 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 3,3 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 12 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 12 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,06 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,11 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,4 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,12 | mg | |
Vitamin D | 0,9 | µg | |
Vitamin E | 0,24 | mg | |
Övrigt | Aska | 2,6 | g |
Vatten | 58 | g |