Björnbär
Tillverkare: | Inte tillämpligt |
Rätt/råvara: | Råvara |
Livsmedelsgrupp: | Bär färska frysta |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 5,3 | % | |
Protein | 9,2 | % | |
Kolhydrater | 85,5 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 44 | kcal |
Energi kJ | 184 | kJ | |
Fett | 0,4 | g | |
Kolhydrat | 6,5 | g | |
Protein | 0,7 | g | |
Fett | Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,3 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 1,2 | g |
Fibrer | 5,9 | g | |
Monosackarider | 5,2 | g | |
Sackaros | 0,5 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 21 | mg |
Järn | 0,6 | mg | |
Kalcium | 32 | mg | |
Kalium | 196 | mg | |
Magnesium | 23 | mg | |
Natrium | 2 | mg | |
Zink | 0,3 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,6 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 21 | mg | |
Folat (Folsyra) | 34 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 96 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,4 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,5 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 8 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,03 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,06 | mg | |
Vitamin E | 0,6 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,5 | g |
Avfall | 4 | % | |
Vatten | 86 | g |