Bakad potatis m skagenröra sallad
Maträttstyp: | Blandrätt, kött, mjölk, ägg |
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Potatisprodukter o rätter |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 43,0 | % |
| Protein | 12,4 | % |
| Kolhydrater | 44,6 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 159 | kcal |
| Energi kJ | 666 | kJ |
| Fett | 10,8 | g |
| Kolhydrat | 11,2 | g |
| Protein | 3,1 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 5,4 | g |
| Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 5,2 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 2,3 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,8 | g |
| Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C4-C10 | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 3,1 | g |
| Kolesterol | 20 | mg |
| Mättade fettsyror | 1,7 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,3 | g |
| Fibrer | 2,7 | g |
| Monosackarider | 0,9 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 48 | mg |
| Jod | 13 | µg |
| Järn | 0,35 | mg |
| Kalcium | 27 | mg |
| Kalium | 364 | mg |
| Magnesium | 22 | mg |
| Natrium | 151 | mg |
| Selen | 2,4 | µg |
| Zink | 0,37 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 2,58 | mg |
| Askorbinsyra (Vitamin C) | 6 | mg |
| Folat (Folsyra) | 14 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 38 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,6 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,1 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 18 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 22 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,14 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,17 | mg |
| Vitamin D | 0,1 | µg |
| Vitamin E | 2,58 | mg |
| Vitamin K | 23 | µg |
Övrigt | Aska | 1,2 | g |
| Vatten | 70,9 | g |
Källa, referenser och övriga länkar