Bakad potatis m kesoröra paprika
Maträttstyp: | Blandrätt, kött, mjölk, ägg |
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda |
Livsmedelsgrupp: | Potatisprodukter o rätter |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 4,3 | % |
| Protein | 19,3 | % |
| Kolhydrater | 76,3 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 93 | kcal |
| Energi kJ | 390 | kJ |
| Fett | 0,9 | g |
| Kolhydrat | 15,8 | g |
| Protein | 4 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 0,3 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 0,1 | g |
| Kolesterol | 2,8 | mg |
| Mättade fettsyror | 0,5 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 0,2 | g |
| Fibrer | 2,4 | g |
| Monosackarider | 0,7 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 55 | mg |
| Jod | 3 | µg |
| Järn | 0,41 | mg |
| Kalcium | 15 | mg |
| Kalium | 448 | mg |
| Magnesium | 21 | mg |
| Natrium | 151 | mg |
| Selen | 1,8 | µg |
| Zink | 0,34 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,12 | mg |
| Folat (Folsyra) | 23 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 9 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 1,3 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,2 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 6 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 7 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,05 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,04 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,13 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,25 | mg |
| Vitamin D | 0,1 | µg |
| Vitamin E | 0,12 | mg |
| Vitamin K | 1 | µg |
Övrigt | Aska | 1,3 | g |
| Vatten | 75,7 | g |
Källa, referenser och övriga länkar