Aubergine stekt
Maträttstyp: | Grönsaksrätt |
Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker färska |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 44,3 | % | |
Protein | 12,5 | % | |
Kolhydrater | 43,2 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 59 | kcal |
Energi kJ | 247 | kJ | |
Fett | 3,9 | g | |
Kolhydrat | 3,8 | g | |
Protein | 1,1 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,3 | g |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,3 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,8 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,3 | g | |
Fleromättade fettsyror | 1,2 | g | |
Mättade fettsyror | 0,4 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
Fibrer | 2,5 | g | |
Monosackarider | 2,8 | g | |
Sackaros | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 34 | mg |
Jod | 34 | µg | |
Järn | 0,63 | mg | |
Kalcium | 21 | mg | |
Kalium | 313 | mg | |
Magnesium | 17 | mg | |
Natrium | 298 | mg | |
Selen | 7,1 | µg | |
Zink | 0,21 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,99 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 1 | mg | |
Folat (Folsyra) | 13 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 73 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,6 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,8 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 6 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,01 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,06 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,06 | mg | |
Vitamin E | 0,99 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,4 | g |
Avfall | 19 | % | |
Vatten | 87,3 | g |