Aubergine kokt
Maträttstyp: | Grönsaksrätt |
Rätt/råvara: | Del av måltid, grönsaker |
Livsmedelsgrupp: | Grönsaker färska |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 1,9 | % | |
Protein | 23,1 | % | |
Kolhydrater | 75,0 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 27 | kcal |
Energi kJ | 112 | kJ | |
Fett | 0,1 | g | |
Kolhydrat | 3,9 | g | |
Protein | 1,2 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 0,1 | g |
Fibrer | 2,7 | g | |
Monosackarider | 3 | g | |
Sackaros | 0,1 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 36 | mg |
Jod | 37 | µg | |
Järn | 0,65 | mg | |
Kalcium | 20 | mg | |
Kalium | 326 | mg | |
Magnesium | 17 | mg | |
Natrium | 297 | mg | |
Selen | 7,5 | µg | |
Zink | 0,21 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,03 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 1 | mg | |
Folat (Folsyra) | 13 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 45 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,6 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,8 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 4 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,01 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,06 | mg | |
Vitamin E | 0,03 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,4 | g |
Avfall | 20 | % | |
Vatten | 90,7 | g |