Arraksboll
Livsmedelsgrupp: | Tårta, konditori, bakelse |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 24,9 | % | |
Protein | 6,7 | % | |
Kolhydrater | 68,4 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 459 | kcal |
Energi kJ | 1922 | kJ | |
Fett | 21,6 | g | |
Kolhydrat | 59,3 | g | |
Protein | 5,8 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 9,7 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 2,1 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,8 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 3,3 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 9,6 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 2,9 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,4 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 0,3 | g | |
Fleromättade fettsyror | 3,3 | g | |
Kolesterol | 11,4 | mg | |
Mättade fettsyror | 7,9 | g | |
Transfettsyror | 0,3 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 48,5 | g |
Fibrer | 1,9 | g | |
Monosackarider | 0,2 | g | |
Sackaros | 47,8 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 144 | mg |
Jod | 1 | µg | |
Järn | 2,54 | mg | |
Kalcium | 44 | mg | |
Kalium | 190 | mg | |
Magnesium | 70 | mg | |
Natrium | 110 | mg | |
Selen | 1,6 | µg | |
Zink | 0,89 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 5,91 | mg |
Folat (Folsyra) | 22 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 14 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 94 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 95 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,16 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,07 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,05 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,06 | mg | |
Vitamin D | 0,72 | µg | |
Vitamin E | 5,91 | mg | |
Vitamin K | 5 | µg | |
Övrigt | Aska | 1 | g |
Vatten | 10,4 | g |