Apelsinsallad
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Frukt färsk fryst |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 0,7 | % | |
Protein | 5,8 | % | |
Kolhydrater | 93,4 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 59 | kcal |
Energi kJ | 249 | kJ | |
Fett | 0,1 | g | |
Kolhydrat | 12,8 | g | |
Protein | 0,8 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 5,7 | g |
Fibrer | 1,9 | g | |
Monosackarider | 5,2 | g | |
Sackaros | 5,7 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 20 | mg |
Järn | 0,2 | mg | |
Kalcium | 45 | mg | |
Kalium | 155 | mg | |
Magnesium | 10 | mg | |
Selen | 0,2 | µg | |
Zink | 0,1 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,54 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 39 | mg | |
Folat (Folsyra) | 29 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 37 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,3 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,4 | mg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 3 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,08 | mg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,06 | mg | |
Vitamin E | 0,54 | mg | |
Övrigt | Aska | 0,4 | g |
Avfall | 28 | % | |
Vatten | 84,1 | g |