Apelsinris
Maträttstyp: | Risrätter |
Rätt/råvara: | Efterrätt |
Livsmedelsgrupp: | Ris risnudlar |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 38,2 | % | |
Protein | 5,4 | % | |
Kolhydrater | 56,4 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 155 | kcal |
Energi kJ | 648 | kJ | |
Fett | 9,9 | g | |
Kolhydrat | 14,6 | g | |
Protein | 1,4 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 2,3 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 1 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 2,9 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 1,1 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 2,1 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,1 | g | |
Fettsyror C4-C10 | 1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 0,2 | g | |
Kolesterol | 27,6 | mg | |
Mättade fettsyror | 6,5 | g | |
Transfettsyror | 0,3 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 6 | g |
Fibrer | 1 | g | |
Monosackarider | 2,7 | g | |
Sackaros | 5,3 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 32 | mg |
Jod | 2 | µg | |
Järn | 0,16 | mg | |
Kalcium | 42 | mg | |
Kalium | 113 | mg | |
Magnesium | 9 | mg | |
Natrium | 7 | mg | |
Selen | 0,4 | µg | |
Zink | 0,21 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,51 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 20 | mg | |
Folat (Folsyra) | 18 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 65 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 0,2 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 0,5 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 82 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 87 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,04 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,05 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,06 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,05 | mg | |
Vitamin D | 0,07 | µg | |
Vitamin E | 0,51 | mg | |
Vitamin K | 1 | µg | |
Övrigt | Aska | 0,5 | g |
Avfall | 15 | % | |
Vatten | 72,5 | g |