Ansjovis skarpsill inlagd
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Fisk inlagd konserverad |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 35,0 | % |
| Protein | 33,4 | % |
| Kolhydrater | 31,6 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 215 | kcal |
| Energi kJ | 898 | kJ |
| Fett | 13,1 | g |
| Kolhydrat | 11,8 | g |
| Protein | 12,5 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 5,5 | g |
| Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,9 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,8 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,7 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 1,7 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 0,3 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 0,2 | g |
| Fettsyror C20:4 (Arakidonsyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C20:5 (Eikosapentaensyra, EPA) | 0,7 | g |
| Fettsyror C22:5 (Dokosapentaensyra) | 0,1 | g |
| Fettsyror C22:6 (Dokosahexaensyra, DHA) | 1,2 | g |
| Fleromättade fettsyror | 3,4 | g |
| Kolesterol | 90 | mg |
| Mättade fettsyror | 3 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 2,7 | g |
| Monosackarider | 0,2 | g |
| Sackaros | 2,7 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 141 | mg |
| Jod | 45 | µg |
| Järn | 1,3 | mg |
| Kalcium | 99 | mg |
| Kalium | 145 | mg |
| Magnesium | 13 | mg |
| Natrium | 2750 | mg |
| Selen | 20 | µg |
| Zink | 1,8 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 0,64 | mg |
| Folat (Folsyra) | 5 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 32 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 2,2 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 4,5 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 54 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 57 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,16 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,02 | mg |
| Vitamin B12 (Kobalamin) | 10 | µg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,45 | mg |
| Vitamin D | 0,21 | µg |
| Vitamin E | 0,64 | mg |
Övrigt | Aska | 9,6 | g |
| Avfall | 28 | % |
| Vatten | 53 | g |
Källa, referenser och övriga länkar