Amerikanska muffins ospec
Tillverkare: | Industritillverkat, mindre företag |
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Mjuk kaka |
Innehåll per 100 gram |
Energifördelning | |
| Fett | 31,6 | % |
| Protein | 7,5 | % |
| Kolhydrater | 60,9 | % |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 431 | kcal |
| Energi kJ | 1804 | kJ |
| Fett | 24,3 | g |
| Kolhydrat | 46,8 | g |
| Protein | 5,8 | g |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 14 | g |
| Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 1,4 | g |
| Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra
) | 0,1 | g |
| Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,6 | g |
| Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 13,5 | g |
| Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 4,7 | g |
| Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 1,8 | g |
| Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g |
| Fleromättade fettsyror | 6,7 | g |
| Kolesterol | 63,7 | mg |
| Mättade fettsyror | 2,2 | g |
| Transfettsyror | 0,1 | g |
Kolhydrater | Disackarider | 25,4 | g |
| Fibrer | 1,6 | g |
| Monosackarider | 0,5 | g |
| Sackaros | 24,2 | g |
Mineralämnen | Fosfor | 212 | mg |
| Jod | 9 | µg |
| Järn | 1,07 | mg |
| Kalcium | 35 | mg |
| Kalium | 183 | mg |
| Magnesium | 16 | mg |
| Natrium | 292 | mg |
| Selen | 4,5 | µg |
| Zink | 0,55 | mg |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 3,07 | mg |
| Folat (Folsyra) | 16 | µg |
| Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 2 | µg |
| Niacin (Vitamin B3) | 0,4 | mg |
| Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 1,9 | mg |
| Retinol (Vitamin A) | 41 | µg |
| Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 42 | µg |
| Riboflavin (Vitamin B2) | 0,12 | mg |
| Tiamin (Vitamin B1) | 0,03 | mg |
| Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,05 | mg |
| Vitamin E | 3,07 | mg |
| Vitamin K | 40 | µg |
Övrigt | Aska | 1,3 | g |
| Vatten | 20,2 | g |
Källa, referenser och övriga länkar