Ambrosiakaka
Rätt/råvara: | Produkt/vara |
Livsmedelsgrupp: | Mjuk kaka |
Innehåll per 100 gram | |||
Energifördelning | |||
Fett | 26,9 | % | |
Protein | 6,4 | % | |
Kolhydrater | 66,7 | % | |
Makrokomponenter | Energi kcal (Kalori) | 439 | kcal |
Energi kJ | 1836 | kJ | |
Fett | 22 | g | |
Kolhydrat | 54,6 | g | |
Protein | 5,2 | g | |
Fett | Enkelomättade fettsyror | 11 | g |
Fettsyror C12 (Laurinsyra) | 0,3 | g | |
Fettsyror C14 (Myristinsyra) | 0,2 | g | |
Fettsyror C16 (Palmetinsyra) | 3,9 | g | |
Fettsyror C16:1 (Palmitolsyra ) | 0,1 | g | |
Fettsyror C18 (Stearinsyra) | 0,7 | g | |
Fettsyror C18:1 (Oljesyra) | 10,8 | g | |
Fettsyror C18:2 (Linolsyra) | 3,5 | g | |
Fettsyror C18:3 (Linolensyra) | 1,4 | g | |
Fettsyror C20 (Arakinsyra) | 0,1 | g | |
Fleromättade fettsyror | 4,9 | g | |
Kolesterol | 69,7 | mg | |
Mättade fettsyror | 5,9 | g | |
Kolhydrater | Disackarider | 32,8 | g |
Fibrer | 0,8 | g | |
Monosackarider | 0,2 | g | |
Sackaros | 32,4 | g | |
Mineralämnen | Fosfor | 157 | mg |
Jod | 4 | µg | |
Järn | 0,68 | mg | |
Kalcium | 133 | mg | |
Kalium | 63 | mg | |
Magnesium | 10 | mg | |
Natrium | 295 | mg | |
Selen | 4,8 | µg | |
Zink | 0,32 | mg | |
Vitaminer | a-Tokoferol (Syntetiskt E-vitamin) | 4,19 | mg |
Askorbinsyra (Vitamin C) | 1 | mg | |
Folat (Folsyra) | 12 | µg | |
Karoten (Provitamin (A-vitamin)) | 10 | µg | |
Niacin (Vitamin B3) | 1,2 | mg | |
Niacinekvivalent (Vitamin B3-Niacin) | 2,2 | mg | |
Retinol (Vitamin A) | 140 | µg | |
Retinolekvivalent ((Vitamin A)) | 141 | µg | |
Riboflavin (Vitamin B2) | 0,09 | mg | |
Tiamin (Vitamin B1) | 0,12 | mg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,23 | µg | |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,09 | mg | |
Vitamin D | 1,56 | µg | |
Vitamin E | 4,19 | mg | |
Övrigt | Aska | 1,2 | g |
Avfall | 2 | % | |
Vatten | 16,3 | g |